Goed nieuws!

Veel mensen hebben het goede nieuws waarschijnlijk al gehoord, maar we willen daar ook graag nog even ons eigen verhaal over delen. De gemeente Heusden, de gemeente waar wij graag willen staan, heeft ingestemd om te experimenteren met tiny houses.

In gesprek

Een aantal maanden  terug (herfst 2017) zijn we naar de gemeente Heusden gestapt om te kijken wat er mogelijk was voor de plaatsing van een tiny house. Na een korte mailwisseling zijn we uitgenodigd om langs te komen voor een gesprek. De man van de gemeente met wie we hebben gesproken, was heel enthousiast en behulpzaam.

We hebben verteld hoe we in aanraking zijn gekomen met het concept van tiny houses en waarom we er zelf een wilden bouwen. Vervolgens hebben we onze tekeningen laten zien en uitgelegd hoe ver we nu waren. We hebben uitgelegd wat er nu nog moet gebeuren en wat onze visie is voor wanneer het af is.

De man met wie wij een gesprek hadden, gaf aan ons graag te willen helpen, maar dat zou natuurlijk lastig  zijn, omdat hij ook de andere mensen bij de gemeente moet overtuigen. De vergadering vond plaats op dinsdag 20 maart. Het was een spannende dag, maar de uitslag is geweldig nieuws voor ons. Het college van burgemeester en wethouders biedt ruimte voor het plaatsen van tiny houses.

Het besluit

Maar wat betekent dat precies voor ons? We zouden maximaal twee jaar mogen wonen op een plek in de gemeente waar binnen een bepaalde termijn woningbouw zal plaatsvinden. Dit mag alleen als we voldoen aan de volgende voorwaarden. Ten eerste moeten we aantoonbaar duurzame concepten inzetten, waarmee we expliciet duurzaamheidswinst kunnen behalen. Daarnaast moeten we zelf initiatief nemen voor de ontwikkeling van  en relatie met de omgeving. Ten slotte moeten we mobiel zijn.

We denken dat we aan al deze punten kunnen voldoen en dat we het kunnen beargumenteren tegenover de gemeente indien nodig. Ben je benieuwd wat er nog meer in het besluit van het college staat? Hier kan je het pdf-bestand downloaden.

In de krant

Naar aanleiding van het besluit, heeft het Brabants Dagblad contact met ons opgenomen. Na een kort interview, stonden we zondag op hun website. Maandag ochtend stonden we op de voorpagina van het regionale deel. We zijn er trots op! Hier kan je het artikel lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *