Back in business

De kop is er af, we zijn weer begonnen met bouwen aan ons tiny house. De zoektocht naar een werkplek was weer lang en moeizaam, maar dankzij de hulp van kennissen kunnen we nu bij een boerderij op het erf werken. De voordelen zijn dat we dichtbij huis kunnen werken, het goedkoper is, en dat we bij vriendelijke en behulpzame mensen staan. Het grote nadeel is dat we in de open lucht werken. Ons huisje past net niet onder de beschikbare overkapping.

Met de droogte van de afgelopen maanden zou werken in de buitenlucht geen probleem geweest zijn, maar de komende tijd is er ook storm op komst. We hebben al een nachtelijke onweersbui gehad met veel wind. Het grote zeil, waarmee we ons huisje hadden afgedekt, bleek toen niet goed genoeg vastgemaakt te zijn. Het gevolg: een aantal natte plekken op het multiplex. Gelukkig zijn deze plekken goed opgedroogd en hebben we ervan geleerd. Vandaag komen er weer een aantal fikse buien. We hebben het huisje nog beter ingepakt en gaan een aantal keer checken of alles nog op zijn plek zit. Hopelijk houden we het droog.

De planning

Doordat we nu buiten werken is de planning van het bouwen gedeeltelijk omgegooid. Hiervoor was het altijd het plan om bij het dichtmaken van de muren van binnen naar buiten werken. Om bestand te zijn tegen het weer willen we echter zo snel mogelijk het bouwwerk waterdicht krijgen. Hierbij stellen we ons flexibele denkvermogen op de proef. Zo zijn er plekken waar we binnenkort niet meer bij kunnen, zoals in het dak, waar leidingen aangelegd moeten worden. Hier hadden we in eerste instantie niet op gerekend. Er is genoeg te doen. Na bijna een jaar stil te hebben gestaan, heeft ons huisje  ook veel stof en viezigheid verzameld. De eerste dagen zijn we druk bezig geweest met schoonmaken. Nu zijn we druk aan het werk met allerlei dingen uitzoeken, materiaal bestellen en de laatste klusjes.

“We stellen ons flexibele denkvermogen op de proef”

Volgens de planning gaan we zondag de dampwerende folie bevestigen. Voor die tijd moeten nog latjes tussen de spanten worden geïnstalleerd, enkele buizen voor elektriciteit worden aangelegd, uitstekende schroeven worden afgeslepen, naden worden dicht gekit, en het dak worden geïsoleerd. Genoeg te doen dus. Hopelijk gaat het ons lukken!

“Hopelijk gaat het ons lukken!”

Vanaf nu zijn we dus weer druk in de weer met ons huisje. We zullen proberen om regelmatig een update te plaatsen over de voortgang van het bouwen. Omdat we dit jaar niet in een loods op een bedrijventerrein werken, maar op een erf, is het helaas niet heel makkelijk om mensen te ontvangen die een kijkje willen komen nemen. Onze ervaringen zullen we zo goed mogelijk proberen te delen via deze website. En als je nog specifieke vragen hebt over ons huisje, kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *